Kedves Látogatónk!

A Kelenföldi Erőmű 1914 júniusában kezdte meg a villamosenergia-termelést Budapesten. A centenáriumi év alkalmából rendkívüli lehetőség nyílik belépni az erőmű falai – sőt gépei, berendezései – közé. Szeretettel várjuk Önt és kedves hozzátartozóit Nyílt Napjainkon, amikor másfél órás időtartamban végigvezetjük Önt az erőmű történetén egy egyedülálló kiállítás keretében.

Legyen a részese egy száz éves időutazásnak, amelynek során megismerheti az épületek és az erőműi technológia megszületésének, megújulásának évtizedeit, a berendezéseket, amelyek mellett immár egy évszázada elhivatott emberek szorgoskodnak annak érdekében, hogy az Ön otthonában ma már természetesnek tartott villamos áram és fűtési forróvíz eljusson a fogyasztókhoz.

A kiállítás előzetes jelentkezéssel megtekinthető: Budapest, XI. kerület, Hengermalom út 60.

2014 október végéig új látogatási időpontokkal, valamint megnövelt létszámmal várjuk az érdeklődőket! Az alábbi legördülő menüben megjelenő napokon lehetséges a regisztráció. Amennyiben a napi, maximum 25 fős látogatói létszám betelik, a látogatási lehetőség dátuma a továbbiakban csak akkor jelenik meg ismét, ha visszamondás történik. Köszönjük megértésüket!

A látogatások során, a csoportokról készült képek több lépésben, szeptember végéig felkerülnek a Főoldal Galériájába.


Kelenföld 100 szervezők